Door BeweegWijs, met de spellen in de gekleurde vakken, spelen de leerlingen ook in de pauze binnen een structuur. De juniorcoaches en plein-coördinatoren spelen een belangrijke rol in de begeleiding van de spellen.

Beweegwijs

14-06-2018
Door BeweegWijs, met de spellen in de gekleurde vakken, spelen de leerlingen ook in de pauze binnen een structuur.
De juniorcoaches en plein-coördinatoren spelen een belangrijke rol in de begeleiding van de spellen.
BeweegWijs op de pleinen van de Kersenboogerd en de Gravenstraat . . .
Wanneer u de pleinen van de Kersenboogerd en de Gravenstraat bekijkt, zal het u opvallen dat daar gekleurde vakken zijn aangebracht. Achter de vakken zit een belangrijke visie, namelijk; fijn spelen op het plein. Geheel in de lijn van KIVA: samen maken we er een fijne school van!
Tijdens de schooldag is er binnen de muren van de school een duidelijke structuur en deze geeft duidelijkheid en veiligheid…er zijn duidelijke regels.
Zoals Maria Montessori aangaf: vrijheid in gebondenheid binnen een voorbereide omgeving.
Om ook buiten de schoolmuren een duidelijke omgeving te bieden hebben wij als Montessorischool BeweegWijs geïntroduceerd. Leerlingen kunnen binnen de vakken heerlijk spelen onder leiding van juniorcoaches. Dit zijn leerlingen uit de hogere groepen die zijn opgeleid tot coach. Zij helpen de jongere leerlingen bij en tijdens het spelen. Ook weer geheel passend bij ons Montessoriconcept van help mij het zelf te doen en te leren.
 
Binnen de kleuren is ook een

duidelijke sociaal/emotionele 

opbouw waar te nemen
 

 
 

Kind aan het woord

Ik heb echt veel geleerd vandaag!